Over

 

Ik ben Gerda Cox en van kinds af aan heb ik al een grote liefde voor dieren. Dieren zijn er, ze stellen geen vragen en oordelen niet. Je verhaal vertellen aan een dier is daarom zo fijn; een luisterend oor als jij het nodig hebt.

Toen mijn kinderen naar school gingen, werd ik steeds meer betrokken bij het basisonderwijs. Vaak hielp ik in de klas en het contact met de kinderen vond ik zo leuk dat ik besloot om de PABO te gaan doen. Ik heb ruim 15 jaar met plezier voor verschillende groepen gestaan.

Al die jaren heb ik ervoor gezorgd dat de kinderen zich allereerst op hun gemak voelden. Dat is een basisvoorwaarde om te kunnen leren! Ik kijk eerst naar wat een kind al kan en dan naar wat het nog wil leren. Ieder kind heeft een talent en het is belangrijk om dit talent te koesteren, en het kind te laten stralen.

Toch waren er altijd leerlingen die ik graag had willen helpen met bijvoorbeeld 1-op-1 momentjes in het bijzijn van dieren. Zo kwam ik in aanraking met paardencoaching. Na een opleiding paarden-coaching en verschillende workshops, ben ik gaan helpen met het begeleiden en coachen van kinderen met paarden op diverse locaties. Keer op keer werd ik getroffen door wat de aanwezigheid van een paard voor een kind kan doen. Het lijkt wel magie, iets dat moeilijk te beschrijven is; iets dat je zelf moet zien. Dit was wat ik zocht!

De opleiding "Anders Leren Met Paarden" (ALMP) heb ik afgerond en ik ben ALMP-coach. De verdiepingsmodules van ALMP; "Executieve Functies" en "de Buitenklas" zijn binnen, zodat ik ook kinderen die gedeeltelijk of helemaal niet meer naar school gaan ook kan helpen. Voor de kinderen waarvan de leesontwikkeling langzaam op gang komt en/of een spellingsachterstand hebben, heb ik de workshop van de methode “Taal In Blokjes” afgerond. Met de workshop “Rouw te paard, Jong verlies” en de opleiding "Kids met PK"-coach heb ik mijn schooltas verder aangevuld. Nu kan ik dus mijn jarenlange ervaring als leerkracht combineren met mijn paardencoachopleidingen en passie voor dieren. Mijn droom om kinderen en jongeren te begeleiden met de hulp van paarden is met de oprichting van "Duo-Paard&Leerkracht" werkelijkheid geworden. Met mijn positieve levensinstelling wordt dit concept nòg meer versterkt!